Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Bedemand Mette Marie Nikolajsen, bedemand i Aarhus og Favrskov

Hjælp til selvhjælp

Vejledninger og hjælp

Unik Begravelse hjælper dig gennem hele forløbet. Du får hjælp til at skabe den personlige afsked med den, du har mistet. Du får hjælp gennem hele processen. Du kan læse meget mere om, hvad vi hjælper med her

Ud over, at du får hjælp med de praktiske forhold, så svarer vi også på de spørgsmål, du har. Ydermere kan vi give dig nogle skriftlige vejledninger, som måske kan hjælpe dig. Herunder finder du tre vejledninger: ”Når nogen dør”, ”Guide for efterladte” og ”Min sidste rejse”.

Når nogen dør

I denne brochure får du mulighed for at få svar på nogle af de spørgsmål, du får, når en af dine nære dør. Brochuren behandler emner som, hvad der sker, når et menneske dør, hvad der skal gøres, og hvad der skal planlægges inden begravelsen, hvilken rolle præsten har, hvad du skal overveje i forbindelse med gravsted og gravsten, hvor du kan få støtte og hjælp til at komme gennem sorgen, hvordan og hvor du kan søge økonomisk støtte, arv og testamente, samt hvad skifterettens rolle er. 

Når nogen dør” behandler altså de mest centrale emner, når ens nære afgår ved døde. Brochuren hjælper til at skabe overblik over nogle af de ting, der skal planlægges og gøres.

Guide for efterladte

Guide for efterladte” er en guide til, hvad du som pårørende skal tage stilling til, når du snakker med bedemanden. Guiden giver et kort overblik over, hvad du skal være opmærksom på for eksempel i forbindelse med urne og kiste, levering af kiste og ilægning, kørsel med rustvogn samt transport af blomster og urne.

Guiden har fokus på, at du som pårørende bliver klar over, hvad der er en del af bedemandens honorar, og hvad du skal betale ekstra for. Hos Unik Begravelse afslutter vi altid samtalen med at udfærdige et prisoverslag på dine ønsker. Så bliver du ikke overrasket over prisen. Du kan også se vores priser her.

Min sidste vilje

Min sidste vilje” er til dig, der selv vil være med til at planlægge din begravelse. Mange mennesker synes det er ubehageligt at snakke om døden, og særligt når man selv skal forholde sig til, hvordan man gerne vil begraves. Det kan dog være med til at skabe lidt mere tryghed om emnet. ”Min sidste vilje” kan være med til at åbne dialogen om, hvordan du gerne vil begraves. Måske kan du udfylde den sammen med dine nærmeste, så I på den måde kan få snakket om, hvordan den bedste, personlige afsked skal foregå. Ved at udfylde ”Min sidste vilje” giver du også din familie ro og tryghed, for så er de også sikre på, hvad du vil. Det er altså en måde at hjælpe dem i den svære tid.

I ”Min sidste vilje” skal du udfylde oplysninger om, hvor dine vigtige juridiske dokumenter er, hvordan og hvor du ønsker at blive begravet, hvilke salmer, der skal synges, hvordan din kiste og eventuel urne skal se ud, om der skal trykkes en dødsannonce, samt hvad du ønsker skal stå på din gravsten. Du får altså mulighed for at udtrykke dine ønsker til alle forholdene omkring din begravelse.

Når nogen dør

Guide for efterladte

Min sidste vilje

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere
Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Har du spørgsmål vi ikke har besvaret?

Bliv kontaktet af Unik Begravelse