Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

MM om os web

Mette Marie hjælper dig gennem hele forløbet

Mette Marie Nikolajsen

Eksamineret bedemand

Cand.merc.

Lige siden Mette Marie var barn, har hun arbejdet med nødhjælpsarbejde. De første mange år rejste hun med sine forældre til verdens brændpunkter. Senere har hun også selv rejst ud for at arbejde med nødhjælp. Gennem nødhjælpsarbejdet opdagede Mette Marie, at hun var god til at tackle kriser og svære situationer. Mette Marie siger selv: “Nødhjælpsarbejdet har givet mig mit livssyn.” 

I dag arbejder Mette Marie som bedemand – et fag hun selv ser som en slags nødhjælp. Her skal hun “holde hovedet koldt og hjertet varmt,” som hun selv udtaler. Mette Maries mission er at hjælpe de efterladte med den helt rigtige afsked, og på den måde kan hun måske hjælpe familien videre med deres liv.

Det er ikke så tit, man står som efterladt, derfor kan det være svært at få sig et overblik. Pludselig skal man – midt i sorgen – have styr på en masse ting: Hvad skal der ske? Har jeg husket det hele? Alt dette har Mette Marie styr på – hun hjælper altså med at give dem, der har mistet, et overblik.

Nogle mener, at det er et sørgeligt arbejde. Det kan også virke sådan, men for Mette Marie er det utroligt livsbekræftende at hjælpe, hvor livet kan være svært. Som hun selv siger: “Jeg kan ikke forestille mig noget mere meningsfuldt.”

Mette Marie er egentlig uddannet cand.merc. og har bl.a. arbejdet for Vestas. For Mette Marie har det altid  været vigtigt, at hun har følt, at hun gennem sit arbejde kan gøre en forskel for de personer, som har brug for det. Dette kunne hun i høj grad gennem sit nødhjælpsarbejde, det er også derfor hun lavede et karriereskift til at blive bedemand – fordi her kan hun hjælpe de efterladte med at håndtere en stor sorg. 

Alle er unikke

Hvert menneske er unikt og fortjener derfor en afsked, der passer til ham eller hende. Det er i kærlighed og respekt, at vi som mennesker laver begravelsen. Begravelsen skal give mening. Det behøver ikke være noget udstyrsstykke, men det skal være noget, som giver mening for jer og for den, I har mistet. Et særligt stykke musik, et digt eller måske skal vi køre forbi sommerhuset, hvor der har været så mange gode oplevelser og minder.

Når man lige har mistet en, man har kær, er det de færreste, der har overskud til at tænke kreativt, det er lige her, at Mette Marie kan komme med muligheder, så begravelsen får det personlige præg, så det giver mening for jer.

Mit bedste råd

Mette Maries bedste råd er, at få snakket om den sidste rejse – hvordan vil du gerne begraves? Det er et svært emne at snakke om, men det er en stor hjælp for dine nærmeste. Hvis du ikke føler det er et emne, som du vil bringe op ved middagsbordet, så kan guiden “Min sidste vilje” udfyldes – det kan være din vej til at få snakket med dine nærmeste om dine sidste ønsker.

Det er i kærlighed og respekt for dig, at dine nærmeste en gang vil arrangere din begravelse. Derfor er det vigtigt for dem, at de ved, at de træffer de rigtige beslutninger. For eksempel er det en stor beslutning at tage, om du skal jordbegraves eller kremeres. Det giver dine nærmeste en god ro, hvis de ved, at de gør det rigtige – det, du gerne vil have.

Du kan hente “Min sidste vilje” her. Med dette dokument kan du på en struktureret og overskuelig måde komme omkring de vigtige ting, som dine pårørende skal tage stilling til, når de en dag skal arrangere din begravelse. Du vælger selv, om du vil udfylde enkelte punkter eller alle. Det er helt op til dig. Uanset hvad er det en stor hjælp for dine nærmeste at vide, hvad du ønsker.

Husk også at inddrage børnene i familien. For dem kan det være en ubehagelig oplevelse, hvis de bliver beskyttet mod døden. Det vil gøre dem mere bange og utrygge ved døden. Derfor er det en god idé at involvere børnene –  også have dem med i kirken. De vil få et mere naturligt forhold til døden,  så kan de også få sagt det sidste farvel.

Den personlige afsked

Der bør ikke være to begravelser, der er ens. Traditioner kan være gode at støtte sig op ad, men for mig er det vigtigt, at der også bliver sat et personligt præg på begravelsen. Jeg går langt for, at alle dine ønsker til den sidste afsked bliver opfyldt.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.
Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under

Giv os din mening