Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Bedemand Mette Marie Nikolajsen, Unik Begravelse i Aarhus & Favrskov

Få hjælp gennem hele forløbet

For de efterladte

Trin i begravelsesforløbet

Det er sjældent, at man står i en situation, hvor man skal begrave en man har nær. En begravelse indeholder mange aspekter og det kan være svært at danne sig et overblik.

Du kan skabe dig et overblik gennem de trin, du kan se herunder. 

Trinene giver et overordnet indtryk af forløbet ved et dødsfald. En begravelse indeholder mange flere aspekter end de, der er listet i trinene.

Trin 1: Dødsfald, hvad gør jeg?

Når et menneske dør, er den første, der skal kontaktes, lægen – enten afdødes egen læge eller vagtlægen. Dette skal du selv sørge for at gøre, hvis dødsfaldet sker i hjemmet. Sker dødsfaldet på et plejehjem eller et hospital, kontakter personalet lægen. Det er lægens opgave at skrive dødsattesten. Hvis der er tvivl om, hvordan dødsfaldet er sket, skal politiet også kontaktes. 

Der kan foretages en obduktion af afdøde for at fastslå dødsårsagen. Obduktionen kan kun ske, hvis afdøde har givet tilladelse til det. Hvis afdøde ikke har udtalt sig om obduktion, er det op til de pårørende, om de vil give tilladelse til en obduktion. Hvis politiet bliver involveret i dødsfaldet, skal der foretages en retslægelig obduktion.

Kontakt også Unik Begravelse. Du kan ringe til os på alle tider af døgnet, 7 dage i ugen på tlf.: 70 23 53 03. På den måde kan du få hjælp allerede fra start.

Trin 2: Få overblikket

Du får overblikket med vores hjælp. Vi holder et møde med dig, så vi kan snakke om den videre proces, hvordan begravelsen skal være og vi svarer på de spørgsmål, som du har. Mødet kan vi afholde hjemme hos dig eller i en af vores afdelinger – det afhænger af, hvad du har lyst til.

Unik Begravelse hjælper dig gennem de ting, der skal tages stilling til, som for eksempel valg af kiste og urne. Vi hjælper dig til at få planlagt den personlige afsked og du vælger selv, hvad du vil stå for og hvad Unik Begravelse skal stå for. Du får også en økonomisk oversigt over udgifter og tilskudsmuligheder, som vi udarbejder, når vi kender dine ønsker.

Trin 3: Dokumenthåndtering og koordinering

Vi sørger for, at udfylde, sende og godkende dokumenterne til myndighederne. Vi sørger også for, at koordinere med præst, kirke, kapel, kirkegård, krematorium m.m., så begravelsen kan finde sted. Vi kan også være behjælpelige med at bestille blomster til højtideligheden, ligesom vi hjælper med at få trykt en dødsannonce i et dagbald, hvis du ønsker dette.

Du kan læse meget mere om, hvad du kan få hjælp til – klik her.

Under hele planlægningen sørger vi for at betale for de rekvirerede ydelser fra leverandører og offentlige institutioner. På den måde skal du ikke bekymre dig om de løbende udgifter – vi sørger for, at du kun får én samlet faktura. Vi søger også begravelseshjælp på dine vegne. Læs mere om dine tilskudsmuligheder – klik her.

Trin 4: Vi hjælper dig videre

Skifteretten indkalder dig automatisk til et møde, derfor behøver du ikke selv henvende dig. Der går ca. 4 uger efter dødsfaldet, før du bliver indkaldt. Det kan ske, at sagen kan behandles som et telefonmøde. Andre gange er det nødvendigt med et møde i skifteretten. Skifteretten vil vejlede om, hvordan boet kan behandles.

Hos Unik Begravelse tilbyder vi dig gratis hjælp til skifteretten, så du får et overblik over, hvad der skal ske. Du kan læse mere om mødet i skifteretten på www.domstol.dk.

Vi hjælper dig gennem hele processen. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål

Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under