Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Unik Begravelse giver dig overblik over udgifterne

Hjælp dine pårørende

Hjælp din familie

Elysium Begravelsesopsparing

Ved du, at Elysium Begravelsesopsparing:

  • Er en non-profit forening (ingen forsikringsselskab eller andre skal tjene på ordningen)
  • Ikke påvirker sociale ydelser eller pension.
  • Giver dig frit valg af bedemand.
  • Binder pengene til egne begravelsesomkostninger

Forsikringsordninger med dødsdækning ændrer sig ofte når du når 60 år – Hvordan er du stillet? 

Klik her for at læse mere om begravelsesopsparingen.

Hvad er Elysium Begravelsesopsparing?

Elysium Begravelsesopsparing er din mulighed for at hjælpe dine pårørende økonomisk i forbindelse med din begravelse eller bisættelse. Opsparingen kan kun anvendes til at dække omkostninger i forbindelse med din begravelse eller bisættelse. Det vil sige, at opsparingen kan bruges til udgifter til bedemanden, gravsten og vedligeholdelse af gravsted samt til eventuelt kaffebord efter højtideligheden – altså udgifter der er direkte forbundet med begravelse eller bisættelse. 

Foreningen Elysium Begravelsesopsparing drives uden kommercielle interesser, og foreningen har heller ikke til formål at tjene penge. De penge du overfører bliver sat ind på en spærret konto, og pengene kan altså kun udbetales til at dække omkostninger i forbindelse med din begravelse. Opsparingen har ingen indflydelse på tildelingen af ydelser, eksempelvis hjemmehjælp, huslejetilskud og andre offentlige ydelser. Opsparingen er fritaget for beskatning, den betragtes heller ikke som en del af din formue.

Hvordan bliver jeg medlem?

Hvis du ønsker at blive medlem af foreningen, skal du udfylde en elektronisk blanket, som du finder på “elysium.dk“.

Dit medlemskab er først registreret, når du har betalt dit første indskud. Når pengene er sat ind på kontoen vil du få tilsendt dit medlemsbevis. Efter første indskud kan du betale de efterfølgende indskud efter et interval, du selv vælger – for eksempel månedligt, halvårligt eller årligt. Du kan også vælge at foretage opsparingen som et engangsindskud på et beløb, du selv vælger. Du kan maksimalt overføre 35.000 kr. til opsparingen.

Ud over at du selv modtager dit medlemsbevis, modtager du også en kopi. Denne kopi kan du give til din nærmest pårørende, så du sikrer, at dine pårørende ved, at du har en begravelsesopsparing.

Du kan ikke opsige dit medlemskab. Det betyder dog ikke, at du ikke kan ophøre dine indbetalinger. Når du først er oprettet som medlem, vil din opsparing kun kunne udbetales i forbindelse med dødsfald og kan kun anvendes til omkostninger i forbindelse med begravelsen.

Hvad sker der, hvis jeg har indbetalt mere, end der skal bruges til min begravelse?

Hvis der er indbetalt mere, end der skulle bruges til begravelsen eller bisættelsen, bliver det overskydende beløb overført til en fælles konto. Beløbet på denne fælles konto vil en gang om året blive doneret til en forening eller organisation, som har et velgørende eller almennyttigt formål. Tidligere har Forældreforeningen Vi har mistet et barn, Familier med kræftramte børn, Foreningen Efterladte efter selvmord, Danske Hospitalsklovne og Fonden Danske Veteranhjem modtaget donationer fra denne konto.

Beløbet du indbetaler bliver ikke forrentet. Ved Elysiums årlige regnskabsafslutning bliver et eventuelt overskud udbetalt som bonus. Denne beregnes ud fra størrelsen af det indskudte beløb. Som medlem vil du ikke blive beskattet heraf.

Min personlige afsked

I forbindelse med begravelsesopsparingen kan det også være en idé at udfylde dokumentet ”Min sidste vilje”. Her kan du skrive dine ønsker ned for, hvordan du kunne tænke dig, at din begravelse eller bisættelse skal foregå. Du kan læse mere om ”Min sidste vilje” og downloade dokumentet her.

Hjælp dine pårørende ved at spare op til begravelsen

Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Elysium Begravelsesopsparing

På deres egen side kan du læse meget mere om begravelsesopsparingen.