Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Bedemandens opgaver

Vi hjælper dig

Det er ganske få gange i sit liv, at man skal arrangere en begravelse. Derfor har man ikke nødvendigvis det fulde overblik. Hvad skal der ske? Har jeg husket det hele? Vi gør hele planlægningen og processen let for dig, så du kan fokusere på det vigtigste. Så skal du ikke selv sørge for at lave aftaler med alle de personer, som er involveret og bidrager til en begravelse. På billedet herover, kan du få et overblik over, hvad bedemandens opgaver er. Herunder kan du læse mere om, hvad vi laver og kan hjælpe dig med. Du kan klikke på punktet, hvis du vil læse mere.

Vi hjælper dig gennem hele processen, så du kan få et overblik og kan koncentrere dig om det der er vigtigt:
at være sammen med familie og venner.

 Du får:

Vejledning og rådgivning

Du får vejledning og rådgivning gennem hele forløbet. Vi hjælper dig med at planlægge begravelsen og vi sørger for, at dine ønsker til begravelsen bliver opfyldt. Gennem en samtale finder vi frem til, hvad du ønsker eller hvordan vi kan opfylde de sidste ønsker, for den du har mistet.

Du får også råd og idéer til forholdene omkring begravelsen. Det kan være svært at finde ud af, hvad I som familie gerne vil have, derfor kommer vi med idéer til jer. Så kan I selv mærke efter, hvad der føles rigtigt for jer.

Vi anmelder dødsfaldet til begravelsesmyndigheden

Vi anmelder dødsfaldet til begravelsesmyndigheden, så du ikke selv skal finde ud af, hvordan du gør det. Du slipper altså for besværet, og kan holde fokus på at planlægge begravelsen.

Vi kontakter andre relevante myndigheder

Vi tager kontakt til de relevante myndigheder, så du ikke selv skal bekymre dig om dette. Vi kontakter for eksempel kommunen, kirkeministeriet, skifteretten m.m.

Du får et prisoverslag

Efter vores første samtale, hvor du har mulighed for at fortælle om dine ønsker til begravelsen, udarbejder vi et prisoverslag, så du ved, hvad begravelsen kommer til at koste. En begravelse kan hurtigt blive dyr – alt afhængigt af dine ønsker. Du kan se vores priser her.

Vi søger begravelseshjælp

Vi søger begravelseshjælp på dine vegne. Dette gælder både den offentlige begravelseshjælp og sygeforsikring Danmark, hvis den, du har mistet, har været medlem her. Du får også hjælp til at søge eventuel begravelseshjælp fra fagforeningen, som den, du har mistet, måske har været medlem af. Du kan læse mere om dine tilskudsmuligheder her.

Vi kontakter en ceremonimester for ikke-folkekirke medlem

Hvis den, du har mistet, ikke er medlem af folkekirken, tager vi kontakt til en ceremoniholder, som kan udfylde den rolle, som præsten har.

Hvis den, du har mistet, er medlem af folkekirken, men ikke ønsker en præst, hjælper vi med at udarbejde de dokumenter, der skal til, så der ikke kommer en præst.

Vi bestiller sanger og evt. solist

Ønsker du, at der bliver sunget en bestemt sang, eller at der skal spilles en bestemt melodi til begravelsen, hjælper vi dig med at finde og bestille en sanger eller musiker.

Vi har døgnservice

Du kan kontakte os hele døgnet på vores døgntelefon 70 23 53 03. Vi er her for dig, så du er altid velkommen til at kontakte os og stille de spørgsmål, du har.

Vi står for udsang

Det er en tradition, at man synger den afdøde ud, når den, du har mistet, bliver lagt i kisten. Dette gør vi efter dine ønsker. Hvis du ikke selv ved, hvilken sang, der skal synges, hjælper vi dig med at finde en sang, der giver mening for dig og din familie.

Assistent

Assistenten har en række forskellige opgaver, som udgør en vigtig rolle i forbindelse med at gøre den, du har mistet, klar til begravelsen. Disse opgaver kan du læse lidt mere om herunder.

Vi klæder den, du har mistet, på

Vi tilbyder at klæde, den du har mistet, på i tøj efter dit valg. Du kan vælge, om den, du har mistet, skal klædes på i eget tøj eller om vedkommende skal klædes på i et sæt af hvidt bomuld (som vi sørger for). Vi oplever oftest, at de pårørende vælger at klæde afdøde på i sit eget tøj – dette er også det mest personlige valg. Når du vælger det tøj som den, du har mistet, skal have på, kan du herigennem afspejle vedkommendes personlighed. Hvis den, du har mistet, for eksempel har været til fest og farver, kan vedkommende blive iklædt festtøjet eller hvis det har været en jæger eller en soldat, kan vedkommende blive klædt i sin uniform. Tøjet kan dermed være med til at afspejle, hvem den, du har mistet, var som person.

Vælger du, at vi skal levere ligtøj, bliver den, du har mistet, iklædt begravelsestøj i hvidt bomuld. Se vores priser på både begravelsestøj samt sengelinned.

Vi lægger den, du har mistet, i kiste

Vi er altid to personer om at lægge den, du har mistet, i sin kiste.

Vi kører kisten, hvor den skal hen

Vi kører kisten med den, du har mistet, til kirken og til krematoriet, hvis kisten skal brændes. Hvis du ønsker, at kisten skal køres forbi bestemte steder, som har haft betydning for vedkommende – eksempelvis hjemmet – kan vi også gøre det. Du og din familie kan også mødes og køre som følge efter kisten til kirken.

Vi bringer urnen til kirkegården

Når kisten er brændt, henter vi urnen fra krematoriet og kører den til kirkegården, hvor urnenedsættelsen finder sted.

Vi kører med blomster

Efter begravelsen kører vi blomsterne fra kirken til gravstedet.

Vi aftaler med præst og kirke

Vi sørger for at lave aftaler med præsten, organisten og kirkesangeren, så de alle deltager i begravelsen.

Vi koordinerer med graver og kirketjener

Vi sørger også for, at der bliver lavet aftaler med kirketjeneren og graveren, som sørger for, at højtideligheden kan finde sted og at gravstedet er klar.

Vi bestiller blomster

Vi hjælper dig med at bestille blomster. Hvis du ønsker kistepynt, båredekorationer eller bårebuketter, hjælper vi dig med at bestille dette. Vi bestiller efter dine ønsker, så begravelsen kan blive, lige som du gerne vil have den.

Vi bestiller kremering

Vi bestiller kremeringen ved krematoriet. Vi kører også kisten til krematoriet efter højtideligheden, lige som vi også henter urnen igen forud for urnenedsættelsen.

Vi bestiller annoncer

Hvis du ønsker, at der skal trykkes dødsannoncer i en eller flere aviser, sørger vi for, at disse bliver trykt før eller efter begravelsen – det afhænger af dine ønsker.

Vi hjælper i kirke og kapel til begravelsen

Under højtideligheden hjælper vi dig. Vi ved hvor vigtigt, det er, at der er et kendt ansigt, når du og din familie ankommer til kirken. Her hjælper vi dig på plads.

Vi samler kranse- og blomsterkort

Vi samler de kranse- og blomster kort, som de, der deltager i begravelsen, er kommet med. Så er du sikker på, at du modtager alle kortene og at de ikke blæser væk eller bliver våde i regnen.

Vi betaler udlæg fra f.eks. krematorie, blomster, annoncer, minde-kaffe m.m.

Vi betaler løbende de regninger, der kommer i forbindelse med begravelsen. Dette kan være for krematoriet, blomster, annoncer, den efterfølgende mindehøjtidelighed m.m. Vi sørger for, at alt dette bliver betalt rettidigt og at du dermed også kun modtager én samlet regning.

Vi er traditionsbærer

Vi fungerer også som traditionsbærer. Vi kender de traditioner, der er omkring begravelser. Traditioner er ikke lige vigtige for alle, men de kan være gode at finde støtte i. Det kan være med til at hjælpe dig til at mærke lidt tryghed i en ny og anderledes situation.

Du får gratis hjælp til skifteretten

Du får et uforpligtende og gratis overblik over skifteretten. Mange ved ikke, hvordan de skal forholde sig til skifteretten eller hvad der kommer til at ske. Derfor hjælper vi dig med at få et overblik over den videre proces. Du kan se vores video om gratis hjælp til skifteretten her.

Vi hjælper ved urnenedsættelse m/u ceremoni

Vi er til stede under urnenedsættelsen, hvad enten du ønsker, der skal være en ceremoni eller ej. Vi henter også urnen fra krematoriet og kører den til det sted, den skal nedsættes i jorden.

Vi hjælper med askespredning

Hvis du ønsker, at asken skal spredes, udarbejder vi det dokument, der skal godkendes af begravelsesmyndigheden. Vi har erfaring med, hvordan dette skal gøres, derfor slipper du selv for besværet.

Vi hjælper med din fremtidssikring

Vi hjælper dig ikke kun i din nuværende situation. Vi hjælper dig også til at planlægge fremadrettet – med henblik på, hvordan du gerne selv vil begraves. Vi kan derfor rådgive og hjælpe dig med begravelsesopsparing og udfylde ”Min sidste rejse”. Læs mere herunder.

Begravelsesopsparing

Med Elysium Begravelsesopsparing kan du selv lægge penge til side til din egen begravelse. Dette kan være en stor hjælp for dine pårørende, da en begravelse kan koste mange penge. Vi kontakter selv Elysium Begravelsesopsparing, når du skal begraves, lige som vi også søger offentlig begravelseshjælp. Du kan læse mere om begravelsesopsparingen her.

Min sidste rejse

”Min sidste rejse” er din mulighed for selv at planlægge din begravelse. Det er også med til at hjælpe dine pårørende gennem situationen, da de hermed ved, hvad det er, du ønsker for din egen begravelse. Det kan give dine pårørende en ekstra ro og det kan hjælpe dem med at bearbejde den sorg, de oplever. Du kan læse mere om ”Min sidste rejse” her.

Vi er uddannet bedemænd

Hos Unik Begravelse er vi uddannet eksamineret bedemænd. Det betyder, at vi har gennemført uddannelsen til bedemand, som er under en løbende kvalitetskontrol. Det betyder, at vi følger Danske Bedemænds etiske regler, du vil også opleve en fuldstændig gennemsigtighed i forbindelse med vores priser og ydelser – du ved altså altid, hvad du kan regne med.

Kvalitetsstyring

Vi er ISO9001 certificeret. Det betyder, at vi leverer tjenester, der til enhver tid opfylder dine krav. ISO9001-certificeringen betyder også, at vi gennemgår kontinuerlige forbedringer. Så er du sikker på, at vores kvalitetsniveau altid er højt.

…så du får overblikket, og præcis den personlige afsked du ønsker.
Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Vi er her, når du har brug for det

Vi giver dig overblik og rådgivning, så du netop får den afsked du ønsker.

Der er også plads til det særlige og personlige.
Spørg, det meste kan lade sig gøre. 

Vi er her for dig

– Derfor kan vi træffes døgnet rundt 7 dage om ugen på 70 23 53 03.