Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Begravelse i haven

Ikke-kirkelige begravelser

Borgerlig begravelse og andre ikke-kirkelige begravelser

Var den, du har mistet, ikke medlem af folkekirken? For mange er det en tradition, at man holder ceremonien i kirken. Men hvad så, hvis den, du har mistet, ikke var medlem af folkekirken? Hvordan skal du så planlægge begravelsen? Vi står klar til at hjælpe dig fra start til slut med at arrangere alt det praktiske i forbindelse med begravelse og bisættelse. 

Unik Begravelse er en nærværende og professionel bedemandsforretning, som ligger i Århus og Hadsten. Hvad enten den, du har mistet, skal begraves i kirken eller have en ikke-religiøs begravelse, kan vi hjælpe. Vi kender den gældende lovgivning og vi rådgiver dig om dine muligheder, så du kan få taget en personlig afsked med den, du har mistet.

Vi er her for dig. Derfor kan du også træffe os døgnet rundt 7 dage om ugen.
Ring til os på telefonnummer 70 23 53 03.

Hvad er en borgerlig begravelse?

En borgerlig begravelse er kort sagt en begravelse uden præst. Den dækker både over bisættelser (altså brænding), begravelse (hvor kisten sænkes i jorden) og askespredning. Fælles for disse muligheder er, at begravelsen ikke foregår i kirken og uden en præst. Derfor kaldes borgerlige begravelser også for ikke-kirkelige begravelser. 

En borgerlig begravelse afholdes typisk for de personer, der ikke er medlem af folkekirken. Dog kan andre, som er medlem af folkekirken, vælge at frasige sig en præst ved højtideligheden. Måske har den, du har mistet, selv givet udtryk for, at han eller hun vil have en borgerlig begravelse.

Borgerlige begravelser

Lad os hjælpe dig gennem hele forløbet

Ønsker du en borgerlig begravelse for den, du har mistet, så kan vi hos Unik Begravelse hjælpe dig. Vi har erfaring med at planlægge borgerlige begravelser, hvad enten du ønsker, at ceremonien skal foregå hjemme, i haven eller et tredje sted. 

Oftest afholdes en borgerlig (eller ikke-kirkelig) begravelse i et kapel enten på kirkegården eller på et sygehus. Det er dog ikke et krav at begravelsen holdes her. Som beskrevet ovenfor kan begravelsen også foregå i hjemmet, i haven eller eventuelt et andet sted, der har haft stor betydning for den, du har mistet. Lad Unik Begravelse hjælpe dig med at finde det rette sted.

Uanset om du ønsker at afholde en lille eller stor ceremoni – eller hvis du ikke ønsker at afholde en ceremoni, så er vi hos Unik Begravelse klar til at hjælpe dig. Gennem hele forløbet kan du trække på vores kompetencer og rådgivning, hvad enten du har behov for rådgivning, idéer, planlægning eller gennemførsel.

At du får taget den helt rette afsked med den, du har mistet, er vigtigt for os. Derfor står vi altid klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål. Vi går langt for, at dine ønsker til den helt rigtige afsked med den, du har mistet, bliver opfyldt. Derfor skal du heller ikke være bange for at dele dine ønsker og tanker med os. Det meste kan lade sig gøre.

Ring til os på 70 23 53 03

Har du flere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til os. Vi rådgiver dig gerne og hjælper dig med at arrangere en fin, borgerlig begravelse for din afdøde kære.

Henvend dig på telefon 70 23 53 03, skriv til vores e-mail info@unikbegravelse.dk eller via kontaktformularen længere nede på siden.

Hvordan foregår ceremonien?

Der er ikke nogle faste rammer for, hvordan ceremonien til en borgerlig begravelse skal foregå. Det eneste krav er, at ceremonien foregår på en sømmelig måde, som ikke vækker anstød. Du har derfor frie rammer til at beslutte, hvordan ceremonien foregår. 

Det er ikke et krav, at der bliver afholdt en ceremoni, men de fleste vælger at markere, at livet nu går videre uden den, de har mistet. Dette falder også i tråd med, at mennesker gennem alle tider og i alle kulturer –  uanset religiøst tilhørsforhold – har holdt en ceremoni ved dødsfaldet.

En begravelse og den tilhørende ceremoni er den måde, hvorpå du som pårørende kan få taget en god afsked med den, du har mistet. En begravelse skal derfor give mening, det gør den, når den afspejler den, du har mistet.

Begravelse i haven
Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under