Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

“Sorgen og savnet er et livsvilkår, som vi ikke kommer uden om. Vi skal lære at leve med den – og det kan vi.” – Unik Begravelse

Din sorgrådgiver

Sorgrådgivning

 UNIK Begravelses bedemand er den første og hidtil eneste bedemand i Danmark der har gennemgået Det Nationale Sorgcenters uddannelsesforløb og er blevet sorgrådgiver.

I kraft af vores viden og arbejde med sorgrådgivning og vores daglige arbejde som eksamineret bedemænd har vi stor erfaring med mennesker i sorg. 

Sorgen og savnet er et livsvilkår, som vi ikke kommer udenom. Vi vil alle på et tidspunkt i livet komme i berøring med sorg.

Sorgen skal finde sin plads i hverdagen uden at den er negativ. Den skal blive en naturlig del af livet. Naturlig på den måde, at det er dig, der styrer sorgen og ikke omvendt.

UNIK Begravelse rådgiver om hvordan du finder lysten til at møde den nye hverdag, uden den du har mistet.

”Jeg har selv mistet min søn, da han var 22 år. I dag kan jeg bære sorgen og savnet i hverdagen, uden at den er negativ. Den har fundet sin plads.”

Bodil Halkier
Sorg skaber ubalance

Eksempler på sorgreaktioner

Er man ude og handle og møder nogle bekendte, kan det være rigtigt ubehageligt lige pludselig at begynde at græde, uden at ville det. I sådan en situation er det sorgen, der har kontrol over dig og ikke omvendt. 

Andre sorgreaktioner kan være

 • Koncentrationsproblemer
 • Nedsat energi
 • Tristhed
 • Sårbarhed, let til tårer
 • Søvnproblemer
 • Mistet appetit
 • Irritation

Har du nogle af de symptomer og vil du gerne af med dem, så er sorgrådgivning måske noget for dig.

Sorg er en naturlig reaktion når vi mister. Vores reaktion tilskynder os til at få det tilbage, vi har mistet. 

Men når det gælder dødsfald er det umuligt at få den, vi har mistet, tilbage. Derfor skal vi gøre noget andet for at komme ud af den svære situation og få det godt igen.

Hvad er sorg

Sorg er en normal reaktion på at miste. Når én, vi elsker dør, starter en sorgproces som reaktion på tabet. Vores krop og psyke går i gang med at forstå og tilpasse sig, at vi har mistet en nær. 

UNIK Begravelses sorgrådgiver kan hjælpe dig med at bearbejde tabet og sorgen ved samtaler, der giver afklaring og værktøjer til at rumme følelserne og leve med tabet på en god måde.

Når man mister en meget vigtig person bliver vi rystede, dybt ulykkelige, og vi går der­for i gang med at arbejde med at forstå, hvordan livet har forandret sig og med at holde en mental balance i de følelsesmæssige reaktioner, der følger efter tabet. 

Samtidig arbejder vi med de helt konkrete foran­dringer i hverdagen, der er sat i gang af tabet.

Hvorfor en sorgrådgiver?

Med samtalerne hos UNIK Begravelses sorgrådgiver får du indsigt og forståelse for, hvorfor du reagerer, som du gør. Du får værktøjer du kan bruge i hverdagen til at komme i balance, så du får kontrol over sorgen og ikke omvendt. 

Sorgrådgiveren hjælper dig med bedre at få kontrol over sorgen, så den ikke lægger forhindringer i din hverdag.

Du er den, der får kontrol over sorgen, så den ikke løber af med dig. Sorgen vil blive en følgesvend som godt må være der, fordi den ikke er ødelæggende

Det giver det dig at tale med en sorgrådgiver

 • Plads og rum til at tale om den du har mistet
 • Nemmere ved at tale om emner der er svære at tale med familie og venner om
 • Støtte og redskaber til brug i hverdagen, når sorgen trænger sig på 
 • Hjælp til bedre håndtering af hverdagsproblemer
 • Indsigt og forståelse af dine følelser, tanker og reaktioner efter dødsfaldet
 • Fortrolig snak om private forhold
 • Ro til at normalisere dine tanker, følelser og handlinger
 • Hjælp til ikke at gå i stå i din sorg

Ofte føles det ikke nemt at tale med venner og familie om sorgen. Det er særlig udtalt, når begravelsen er overstået, og der er gået noget tid efter begravelsen. Familien og vennerne er videre, og de kan ikke forstå, at man stadig har brug at tale om savnet og sorgen.

Det kan være, at du har tanker, du ikke vil bekymre din familie med, eller du syntes, det er for privat til at blande dem ind i.

Her er det nemmere at tale med en sorgrådgiver. Der er tid og plads til at få talt og få gode råd til at håndtere sorgen, når den kommer væltende.

Brug sorgrådgivning til at komme igennem den svære tid
Sorgrådgiveren hjælper dig med bedre at få kontrol over sorgen, så den ikke lægger forhindringer i din hverdag.

Hvad får du ud af et sorgforløb?

 • Mere energi
 • Mere ro
 • Bedre humør
 • Balance i din nye hverdag
 • Plads til dit nye liv
Unik Begravelses sorgrådgiver ved, hvad sorgen er for en størrelse. Hun lytter og rådgiver dig. Du får inviteret det nye liv ind i din hverdag. Hen ad vejen har du mulighed for at få bragt det op, der er svært at gå alene med. Når sorgen finder sin plads, får du mere energi og humøret bliver bedre.
Udbytte ved et sorgforløb

Pris

550kr (incl. moms) pr time for 1 person 

Flere deltagere (f.eks. familie) – ring og aftal nærmere.

Ring og få en uforpligtende snak om hvad vi kan tilbyde. Du kan ringe på telefon: 70 23 53 03, eller udfyld kontaktformularen nederst på siden.

Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under