Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Unik Begravelse støtter Growing Trees Network

Vi planter et træ

- for den du har mistet

Hvide kister

Trækister

Designkister

Farvede / små kister

Når du skal vælge en kiste

Det er et lovkrav, at den, du har mistet, skal lægges i en kiste, uanset om vedkommende skal jordbegraves eller bisættes. Når du skal finde den rette kiste til den, du har mistet, skal du derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvordan kisten skal se ud og hvordan den skal pyntes. Alle kremeringskister (brændingskister) er godkendt af Danske Krematoriers Landsforening. 

Lad os hjælpe dig, når du skal vælge kiste – du kan se dine muligheder her. Klik på billederne ovenfor for mere information.

Hvordan skal kisten se ud?

Der er ingen regler for, hvordan kisten skal se ud, og du har derfor mulighed for at sætte et personligt præg på kisten. Du har mulighed for at vælge den klassiske hvide kiste. Her kan du vælge, om den skal være dekoreret med kors eller guirlander på siderne – eller om den skal være uden dekorationer. Som familie kan I også vælge at dekorere kisten med sommerfugle, tegne eller skrive på kisten. Vi er alle forskellige, så mærk efter, hvad der giver mening for dig og jer som familie. Du kan også vælge om kisten skal have en anden farve, eller om det skal være den naturlige trækiste, samt hvilken træsort det skal være. Endeligt kan du vælge, om det skal være en designkiste. Her har vi et udvalg af kister i Jacob Jensen design.

Hvordan skal kisten pyntes?

Blomster er det mest brugte kistepynt, men det er ikke et krav. Andre har en anderledes og mere utraditionel tilgang til kistepynt og maler eller tegner på kisten. Du kan også bruge flag. Er det en jæger, giver det måske mening at lægge jagthornet. Er det en fisker, giver det måske mening at lægge fiskehatten. Du kan også kombinere blomster og et fotografi af den, du har mistet, eller du kan sætte lys på kisten. Hvis du gerne vil udsmykke kisten på en speciel måde, skal dette dog aftales med præsten på forhånd, hvis begravelsen foregår i en kirke.

Vi planter et træ for hver kiste, vi bringer

Vi giver det, vi låner, tilbage til naturen. Derfor planter vi et træ, for hver kiste vi bringer – det er med til at skåne miljøet, da træer optager meget CO2, og samtidig producerer den ilt, der er nødvendig for os. Træet, vi planter, er en måde at give et håndgribeligt minde, når vi har mistet en, vi har kær. Træet kan være med til at skabe glæde – ikke kun for dig, men også for de kommende generationer. Derudover vil klimaet, naturen, dyrelivet og andre mennesker også få glæde af træet. Træet bliver plantet over en drikkevandsressource, og er derfor også med til at sikre, at vi kan få rent drikkevand i fremtiden. Træet bliver plantet som en del af Growing Trees Network, som i samarbejde med kommunen står for den fremtidige drift. Træet vil desuden være fredet, så du er sikker på, at du kan få glæde af det mange år frem. Du kan læse mere om tiltaget på www.folkeskoven.dk.

Vi hjælper dig

Tal med os om dine idéer, så kan vi i fællesskab få planlagt og eventuelt udsmykket kisten efter dine ønsker, så den ærer, den du har mistet.

Vi står til rådighed med råd og vejledning når du har brug for det

Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under