Vores kunder siger Fremragende

Døgnåbent på telefon

Valg af blomster

Kistepynt

Båredekoration

Krans

Bårebuket

Blomster til en begravelse

Mange bruger blomster til at dekorere kisten til en begravelse. Det kan være svært at finde ud af, hvilke blomster, man gerne vil have, og hvor mange. Da det generelt også er få begravelser, man som person deltager i, kan det også være svært at finde ud af, hvad der er tradition for. 

Kistepynt

Det er helt op til dig og andre nære pårørende at afgøre, hvordan I ønsker at sende afdøde af sted. Måske har afdøde udtrykt nogle ønsker, måske har du selv en idé om, hvordan det skal se ud. Ofte ser man, at kisten er pyntet med blomster. Her kan du selv være med til at afgøre, hvor stor kistepynten skal være, og dermed hvor meget af kisten det skal dække. Det kan være, at afdøde havde en yndlingsblomst, som derfor skal udgøre en stor del af kistepynten. Hvis du har valgt at udsmykke kisten på en anden måde, kan det være, at det slet ikke er aktuelt med kistepynt, da det vil tage fokus fra den anden pynt.

Båredekoration

Ofte vælger de nærmest pårørende også at give en båredekoration. Båredekorationens størrelse er I selv med til at afgøre, ligesom I kan vælge de samme blomster, som indgår i kistepynten. Mange vælger også at få et bånd med en hilsen eller deres navne på.

Kranse

Hvis afdøde har været ansat et sted, været aktiv i en forening eller lignende, ser man ofte at disse grupperinger giver en krans. Ligeledes kan det også være søskendeflokken, der går sammen om en krans. Der er typisk også et kransebånd, som angiver, hvem kransen er fra.

Nogle vælger en hjerteformet dekoration frem for en krans, da hjertet symboliserer kærlighed. Dette kunne eksempelvis være et oplagt valg for søskendeflokken.

Bårebuket

En bårebuket bliver også kaldet en begravelsesbuket. Dette er det klassiske valg for de mange pårørende. De pårørende får også mulighed for gennem bårebuketten at udtrykke deres relation til den afdøde. Personer med en nær relation til afdøde giver ofte en større buket med bånd, hvor personer med en fjernere relation giver en lidt mindre buket.

Vi hjælper dig

Tag en snak med os om dine tanker om kistepynt og dekorationer. Vi hjælper med at bestille de blomster, du ønsker.

Her kan du finde vores udvalg af kister og urner

Vi hjælper naturligvis også med at finde og bestille de rigtige blomster
Bedemand Mette Marie Nikolajsen

Mette Marie Nikolajsen
Eksamineret bedemand
Cand.merc. 

Unik Begravelse

Thorvaldsensgade 34
8000 Aarhus C 

Vestergade 15
8370 Hadsten

T: 70 23 53 03
M: info@unikbegravelse.dk

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen her under